Selamat datang ke desaku.
Something you might want to know about us.
Don't be hesitated to contact us if you have something to say.

Salam Pengenalan

Assalamualaikum...

Salam pengenalan dan selamat bertemu. Baru di kesempatan ini saya dapat bersama-sama mengambil bahagian untuk dikongsi bersama. Saya ni orang kampung, jadi kisah dan cerita saya lebih tertumpu di kawasan kampung terutama di kawasan Kuala Krau, Pahang. Banyak yang boleh diceritakan terutama soal-soal pembangunan, peluang ekonomi, masalah-masalah, isu-isu semasa serta perancangan dan potensi kampung. Semua kampung ingin maju dan berjaya, penduduknya dapat meningkatkan pendapatan ekonomi, keadaannya aman dan sejahtera, persekitarannya bersih, ceria dan indah serta udaranya bersih dan nyaman. Inilah yang dinamakan sebagai Desa Impian ataupun Desa Wawasan.

Program Ziarah

| | Saturday, November 30, 2013
|

Program Ziarah yang kerapkali diatur untuk menziarahi warga emas yang sakit terlantar, pesakit kronik dan juga OKU telah dapat meninggalkan kesan yang mendalam kepada masyarakat di samping dapat menggembirakan pesakit termasuk ahli keluarga.

Kunjungan Ahli Yang Berhormat bersama-sama pemimpin setempat dapat merapatkan lagi hubungan silaturahim di dalam masyarakat di samping meringankan lagi bebanan dengan pemberian sumbangan berupa hamper dan wang tunai.

Program seperti ini perlu sentiasa diberi keutamaan dan masyarakat perlu sama-sama memberikan perhatian dan sokongan kerana usaha-usaha murni ini menjadi kewajipan masyarakat untuk saling bantu-membantu, kunjung-mengunjung serta bermurah hati menghulurkan bantuan.

0 comments:

Post a Comment