Selamat datang ke desaku.
Something you might want to know about us.
Don't be hesitated to contact us if you have something to say.

Salam Pengenalan

Assalamualaikum...

Salam pengenalan dan selamat bertemu. Baru di kesempatan ini saya dapat bersama-sama mengambil bahagian untuk dikongsi bersama. Saya ni orang kampung, jadi kisah dan cerita saya lebih tertumpu di kawasan kampung terutama di kawasan Kuala Krau, Pahang. Banyak yang boleh diceritakan terutama soal-soal pembangunan, peluang ekonomi, masalah-masalah, isu-isu semasa serta perancangan dan potensi kampung. Semua kampung ingin maju dan berjaya, penduduknya dapat meningkatkan pendapatan ekonomi, keadaannya aman dan sejahtera, persekitarannya bersih, ceria dan indah serta udaranya bersih dan nyaman. Inilah yang dinamakan sebagai Desa Impian ataupun Desa Wawasan.

Harapan Belia

| | Thursday, November 28, 2013
|

Golongan belia terutama yang tinggal di kampung-kampung, perlu berfikiran lebih matang di samping mempunyai semangat dan keberanian untuk menerokai sesuatu yang baru. Dengan berfikiran lebih jauh di dalam setiap bidang, termasuk ekonomi, sosial, politik dan sebagainya, di samping mengambil tahu perihal dalam dan luar negara, golongan belia dapat menilai sesuatu agenda tersebut dengan lebih matang.

Kesedaran bagi merebut peluang-peluang memiliki ilmu pengetahuan serta kemahiran perlu diberi keutamaan kerana pada masa hadapan, keadaannya dilihat semakin mencabar. Segala ilmu pengetahuan dan kemahiran yang dimiliki dapat dimanfaatkan untuk meningkatkan diri di samping mempunyai pemikiran yang luas serta berpandangan jauh.

Dengan matlamat yang jelas dalam mengenali erti kehidupan, golongan belia diharapkan akan berusaha lebih gigih untuk mencapai kejayaan. Walaupun tinggal di kampung-kampung, ianya tidak menjadi penghalang untuk menjadi seorang yang berjaya, kerana yang pentingnya perlu berusaha kuat untuk mencapai cita-cita dan impian di samping lebih kreatif dan inovatif untuk bersaing merebut peluang-peluang yang ada.

0 comments:

Post a Comment