Selamat datang ke desaku.
Something you might want to know about us.
Don't be hesitated to contact us if you have something to say.

Salam Pengenalan

Assalamualaikum...

Salam pengenalan dan selamat bertemu. Baru di kesempatan ini saya dapat bersama-sama mengambil bahagian untuk dikongsi bersama. Saya ni orang kampung, jadi kisah dan cerita saya lebih tertumpu di kawasan kampung terutama di kawasan Kuala Krau, Pahang. Banyak yang boleh diceritakan terutama soal-soal pembangunan, peluang ekonomi, masalah-masalah, isu-isu semasa serta perancangan dan potensi kampung. Semua kampung ingin maju dan berjaya, penduduknya dapat meningkatkan pendapatan ekonomi, keadaannya aman dan sejahtera, persekitarannya bersih, ceria dan indah serta udaranya bersih dan nyaman. Inilah yang dinamakan sebagai Desa Impian ataupun Desa Wawasan.

Program Turun Padang

| | Thursday, November 14, 2013
|

Sudah hampir 7 bulan sejak PRU ke 13, program turun padang oleh pemimpin khususnya Wakil Rakyat setempat sangat jarang dilaksanakan di kampung-kampung. Kemungkinan kerana merasakan belum sampai masanya ataupun menunggu peruntukan yang mengcukupi untuk melaksanakannya di setiap kawasan dan kampung.

Pada musim pemilihan UMNO baru-baru ini, memang rancak sekali semua pemimpin keluar masuk kampung untuk berjumpa dengan Ketua Cawangan serta perwakilan tetapi itu hanya untuk meraih sokongan bagi jawatan-jawatan yang ditandingi.

Seharusnya selepas ini, program-program lebih kerap diatur bagi merapatkan hubungan Wakil Rakyat dengan penduduk di setiap kawasan dan kampung sebagaimana yang diamalkan sebelum ini. Pendekatan ini sangat berkesan bagi memberi keyakinan kepada rakyat bahawa mereka sentiasa diberikan perhatian oleh pihak kerajaan.

0 comments:

Post a Comment