Selamat datang ke desaku.
Something you might want to know about us.
Don't be hesitated to contact us if you have something to say.

Salam Pengenalan

Assalamualaikum...

Salam pengenalan dan selamat bertemu. Baru di kesempatan ini saya dapat bersama-sama mengambil bahagian untuk dikongsi bersama. Saya ni orang kampung, jadi kisah dan cerita saya lebih tertumpu di kawasan kampung terutama di kawasan Kuala Krau, Pahang. Banyak yang boleh diceritakan terutama soal-soal pembangunan, peluang ekonomi, masalah-masalah, isu-isu semasa serta perancangan dan potensi kampung. Semua kampung ingin maju dan berjaya, penduduknya dapat meningkatkan pendapatan ekonomi, keadaannya aman dan sejahtera, persekitarannya bersih, ceria dan indah serta udaranya bersih dan nyaman. Inilah yang dinamakan sebagai Desa Impian ataupun Desa Wawasan.

Nikmat negara makmur

| | Tuesday, October 29, 2013
|

Negara ini yang selama ini kita sama-sama merasai nikmat keamanannya seharusnya dikekalkan sampai bila-bila. Seharusnya kita mengsyukuri suasana aman makmur yang kita kecapi membolehkan kita hidup dengan sejahtera tanpa perlu berasa bimbang sebagaimana di setengah-setengah negara.

Terdapat golongan tertentu tidak dapat menerima hakikat yang selama ini kita hidup dengan aman damai, walaupun dengan berbilang kaum. Mereka ini secara terburu-buru ingin melakukan perubahan, yang sebenarnya boleh merosakkan kemakmuran yang sedia ada.

Sebagai sebuah negara yang mengamalkan sistem demokrasi, ianya banyak membantu mengekalkan negara ini terus aman makmur.

0 comments:

Post a Comment