Selamat datang ke desaku.
Something you might want to know about us.
Don't be hesitated to contact us if you have something to say.

Salam Pengenalan

Assalamualaikum...

Salam pengenalan dan selamat bertemu. Baru di kesempatan ini saya dapat bersama-sama mengambil bahagian untuk dikongsi bersama. Saya ni orang kampung, jadi kisah dan cerita saya lebih tertumpu di kawasan kampung terutama di kawasan Kuala Krau, Pahang. Banyak yang boleh diceritakan terutama soal-soal pembangunan, peluang ekonomi, masalah-masalah, isu-isu semasa serta perancangan dan potensi kampung. Semua kampung ingin maju dan berjaya, penduduknya dapat meningkatkan pendapatan ekonomi, keadaannya aman dan sejahtera, persekitarannya bersih, ceria dan indah serta udaranya bersih dan nyaman. Inilah yang dinamakan sebagai Desa Impian ataupun Desa Wawasan.

| | Friday, August 30, 2013
|

Sempena hari merdeka ini, kita sebagai penduduk kampung tidak boleh terlepas daripada menyambutnya. Seharusnya sebagai rakyat Malaysia, kita harus berperanan memeriahkan sambutan bulan kemerdekaan negara dengan semangat yang tinggi dan berkobar-kobar.

Semangat cintakan negara perlu ada di dalam diri kita bahawa kemerdekaan memberikan kita kebebasan daripada belenggu penjajahan yang membolehkan kita bebas mentadbir negara kita mengikut kehendak serta acuan kita sendiri.

Sebagai rakyat Malaysia, walaupun kita tinggal di kampung-kampung, kita seharusnya menghargai nikmat yang telah dikecapi selama ini. Kita seharusnya berbangga menjadi rakyat Malaysia dan amat menghargai kemerdekaan negara ini.

Bagi membuktikannya, marilah kita sama-sama mengibarkan Jalur Gemilang di rumah-rumah kita kerana Jalur Gemilang bukan sekadar bendera yang berwarna-warni tetapi ianya sebagai lambang kedaulatan negara.

0 comments:

Post a Comment