Selamat datang ke desaku.
Something you might want to know about us.
Don't be hesitated to contact us if you have something to say.

Salam Pengenalan

Assalamualaikum...

Salam pengenalan dan selamat bertemu. Baru di kesempatan ini saya dapat bersama-sama mengambil bahagian untuk dikongsi bersama. Saya ni orang kampung, jadi kisah dan cerita saya lebih tertumpu di kawasan kampung terutama di kawasan Kuala Krau, Pahang. Banyak yang boleh diceritakan terutama soal-soal pembangunan, peluang ekonomi, masalah-masalah, isu-isu semasa serta perancangan dan potensi kampung. Semua kampung ingin maju dan berjaya, penduduknya dapat meningkatkan pendapatan ekonomi, keadaannya aman dan sejahtera, persekitarannya bersih, ceria dan indah serta udaranya bersih dan nyaman. Inilah yang dinamakan sebagai Desa Impian ataupun Desa Wawasan.

| | Thursday, September 20, 2012
|

Sebagai sukan yang menjadi kegilaan golongan muda pada masa ini, gelanggang futsal perlu dibina di setiap kawasan dan kampung. Walaupun terdapat beberapa buah gelanggang yang dibina terutama di kawasan pekan, Felda serta beberapa buah kampung tetapi pembinaannya masih belum menyeluruh di setiap kampung.

Bagi golongan muda di kampung-kampung, mereka tidak akan sesekali menumpang bermain di gelanggang futsal di kampung lain dan oleh itu mengharapkan pihak kerajaan untuk membina gelanggang tersebut di kampung mereka juga.

Golongan ini perlu diberi perhatian agar mereka tidak terus kecewa apabila mereka merasakan kampung mereka dipinggirkan sedangkan selama ini mereka merupakan penyokong kuat pihak kerajaan.

Oleh itu, pihak kerajaan perlu menyediakan peruntukan secukupnya bagi membina gelanggang tersebut di setiap kampung dan tidak timbul sikap pilih kasih untuk membinanya di kampung-kampung tertentu sahaja.

0 comments:

Post a Comment