Selamat datang ke desaku.
Something you might want to know about us.
Don't be hesitated to contact us if you have something to say.

Salam Pengenalan

Assalamualaikum...

Salam pengenalan dan selamat bertemu. Baru di kesempatan ini saya dapat bersama-sama mengambil bahagian untuk dikongsi bersama. Saya ni orang kampung, jadi kisah dan cerita saya lebih tertumpu di kawasan kampung terutama di kawasan Kuala Krau, Pahang. Banyak yang boleh diceritakan terutama soal-soal pembangunan, peluang ekonomi, masalah-masalah, isu-isu semasa serta perancangan dan potensi kampung. Semua kampung ingin maju dan berjaya, penduduknya dapat meningkatkan pendapatan ekonomi, keadaannya aman dan sejahtera, persekitarannya bersih, ceria dan indah serta udaranya bersih dan nyaman. Inilah yang dinamakan sebagai Desa Impian ataupun Desa Wawasan.

| | Sunday, September 9, 2012
|

Pada 7 September 2012 lalu, tidak terlewat bagi seramai 250 orang yang mewakili NGO-NGO di dalam kawasan Dun Jenderak menyuarakan bantahan terhadap mereka yang telah mencemarkan malam sambutan kemerdekaan dengan memijak gambar PM serta mempamerkan bendera negara yang baharu sekiranya Pakatan Rakyat berjaya memerintah nanti.

Mereka telah berkumpul di sekitar Pekan Kuala Krau seawal jam 9.00 pagi dan seterusnya berarak sambil membawa jalur gemilang serta sepanduk-sepanduk yang mengecam perbuatan kurang ajar tersebut menuju ke Balai Polis Kuala Krau untuk membuat aduan.

Perbuatan biadap ini tidak boleh dibiarkan berterusan kerana kelak akan membawa budaya yang boleh menimbulkan ketegangan dan mereka yang terlibat tidak boleh dibiarkan terlepas begitu sahaja, perlu dikenakan hukuman yang setimpal agar menjadi pengajaran pada masa hadapan.

0 comments:

Post a Comment