Selamat datang ke desaku.
Something you might want to know about us.
Don't be hesitated to contact us if you have something to say.

Salam Pengenalan

Assalamualaikum...

Salam pengenalan dan selamat bertemu. Baru di kesempatan ini saya dapat bersama-sama mengambil bahagian untuk dikongsi bersama. Saya ni orang kampung, jadi kisah dan cerita saya lebih tertumpu di kawasan kampung terutama di kawasan Kuala Krau, Pahang. Banyak yang boleh diceritakan terutama soal-soal pembangunan, peluang ekonomi, masalah-masalah, isu-isu semasa serta perancangan dan potensi kampung. Semua kampung ingin maju dan berjaya, penduduknya dapat meningkatkan pendapatan ekonomi, keadaannya aman dan sejahtera, persekitarannya bersih, ceria dan indah serta udaranya bersih dan nyaman. Inilah yang dinamakan sebagai Desa Impian ataupun Desa Wawasan.

Sumbangan Duit Raya

| | Wednesday, September 21, 2011
|

Di Pekan Kuala Krau baru-baru ini, sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri, seramai 300 orang telah berkumpul di dewan orang ramai bagi menerima sumbangan duit raya yang disumbangkan oleh pihak kerajaan negeri. Pada masa yang sama juga, seramai hampir 200 orang telah dipanggil ke Masjid Kuala Krau untuk menerima wang zakat yang disampaikan oleh pihak Majlis Ugama Islam Pahang hingga menjadikan pekan Kuala Krau begitu sibuk pada petang itu.

Penerima-penerima yang terdiri daripada warga emas, ibu tunggal, pesakit kronik, orang kurang upaya dan anak yatim yang kesemuanya dikategorikan sebagai miskin telah dipilih dari setiap kampung. Ketua-ketua keluarga Orang Asli yang Islam seramai 115 orang yang semuanya dikategorikan sebagai miskin juga telah disenaraikan sebagai penerima.

Majlis yang dirasmikan oleh YB. Ahli Parlimen Kuala Krau ini turut dihadiri oleh YB. ADUN Jenderak serta pemimpin-pemimpin setempat. Pada majlis itu, setiap seorang menerima sumbangan sebanyak rm200.00

Walaupun jumlahnya tidak seberapa tetapi besar ertinya kepada mereka yang benar-benar memerlukannya. Kemungkinan dengan pemberian ini akan terubat kesedihan mereka dan kita juga dapat sama-sama berkongsi kegembiraan bagi menyambut Hari Raya ini.

0 comments:

Post a Comment