Selamat datang ke desaku.
Something you might want to know about us.
Don't be hesitated to contact us if you have something to say.

Salam Pengenalan

Assalamualaikum...

Salam pengenalan dan selamat bertemu. Baru di kesempatan ini saya dapat bersama-sama mengambil bahagian untuk dikongsi bersama. Saya ni orang kampung, jadi kisah dan cerita saya lebih tertumpu di kawasan kampung terutama di kawasan Kuala Krau, Pahang. Banyak yang boleh diceritakan terutama soal-soal pembangunan, peluang ekonomi, masalah-masalah, isu-isu semasa serta perancangan dan potensi kampung. Semua kampung ingin maju dan berjaya, penduduknya dapat meningkatkan pendapatan ekonomi, keadaannya aman dan sejahtera, persekitarannya bersih, ceria dan indah serta udaranya bersih dan nyaman. Inilah yang dinamakan sebagai Desa Impian ataupun Desa Wawasan.

Tuduhan Melampau Terhadap Dato' Seri Rais Yatim

| | Thursday, January 6, 2011
|

Tuduhan terhadap Dato' Seri Rais Yatim yang telah merogol amahnya yang berasal dari Indonesia empat tahun dahulu mengemparkan kedua-dua buah negara. Cerita-cerita seperti ini memang menarik perhatian orang ramai apatah lagi melibatkan seorang menteri yang senior tetapi yang menjadi persoalannya, adakah tuduhan ini benar atau sengaja direka-reka.

Memang mudah kita menuduh seseorang, rekalah apa sahaja dan kemudian kita hebohkan kepada orang ramai. Orang kampungpun dapat menilai, jika sekiranya cerita ini benar, mengapa hanya sekarang didedahkan. Itupun berasaskan daripada sebuah catatan yang sesiapapun boleh buat.

Nampaknya perkara ini sengaja dimain-mainkan oleh golongan yang memang suka mencari pasal untuk memburuk-burukkan kerajaan. Kalau boleh semuanya nampak tidak baik di mata rakyat.

0 comments:

Post a Comment