Selamat datang ke desaku.
Something you might want to know about us.
Don't be hesitated to contact us if you have something to say.

Salam Pengenalan

Assalamualaikum...

Salam pengenalan dan selamat bertemu. Baru di kesempatan ini saya dapat bersama-sama mengambil bahagian untuk dikongsi bersama. Saya ni orang kampung, jadi kisah dan cerita saya lebih tertumpu di kawasan kampung terutama di kawasan Kuala Krau, Pahang. Banyak yang boleh diceritakan terutama soal-soal pembangunan, peluang ekonomi, masalah-masalah, isu-isu semasa serta perancangan dan potensi kampung. Semua kampung ingin maju dan berjaya, penduduknya dapat meningkatkan pendapatan ekonomi, keadaannya aman dan sejahtera, persekitarannya bersih, ceria dan indah serta udaranya bersih dan nyaman. Inilah yang dinamakan sebagai Desa Impian ataupun Desa Wawasan.

Sokongan Penduduk Desa Kepada BN Semakin Kuat

| | Monday, July 13, 2009
|

Penduduk desa memerlukan kerajaan yang sentiasa boleh memperjuangkan nasib rakyat terutama golongan-golongan yang miskin dan yang masih mengharapkan bantuan. Di desa, banyak perkara yang sangat bergantung kepada kerajaan. Kerajaan yang kuat, stabil dan prihatin kepada masalah rakyat akan dapat menjamin kehidupan yang lebih selesa dan sejahtera.

Di desa, berbagai-bagai masalah rakyat perlu diperjuangkan terutama di bidang ekonomi, pendidikan, pembangunan serta nasib generasi kedua. Keadaan ini memerlukan perjuangan yang bersungguh-sungguh dan berterusan.

Pastinya yang boleh membela nasib penduduk desa ialah kerajaan Barisan Nasional

0 comments:

Post a Comment